Illusion Photo uppgraderar med Swedish Chameleon

Illusion Photo är alltid intresserad av ny teknik. Vi har länge tittat på DSLR-filmning och även gjort en del produktioner med tekniken eftersom det är helt i linje med den estetiska visionen som vi eftersträvar och billigt teknik för ett litet företag. Nackdelen har alltid varit handhavandet och de problem som tillkommer med moiré, rolling shutter och andra otrevligheter.

Nu har tiden kommer då vi tar oss an DSLR-filmning på riktigt med nya kameror och annat skoj. Då passade vi även på att investera i en Swedish Chameleon Rigg för DSLR och mindre kameror. Den ger den känsla som man har i en klassisk, handhållen kamerarigg och vi känner oss direkt som hemma.

Efter 4 projekt avklarade så kan vi rapportera att det är en rigg som verkligen för fram känslan och handhavandet till en mer fingertoppskänsla som kan vara svår att återskapa med en kamera. Har man hållt i en filmkamera med en rigg för handhållen inspelning känner man igen sig direkt. Den ät stabil och enkel att bygga om för andra önskemål. Det absolut största fördelen är de flexibla focus och zoom vreden som fungerar perfekt på en standard L-serie lins från Canon. Om man har en annan lins utan de reffler som vredet använder så följer det med ett gummiband som löser det problemet.

Kolla in demovideon med Guffe Funck på Swedish Chameleon.

Utöver riggen så har vi numera en EVF (Electronic ViewFinder) från Zacuto för att kunna plasera sökaren där vi behöver och kan se skärpan in i minsta detalj. Det har även en hel del andra funktioner som göra att vi tar bra, precessions bilder med False Color och peaking för skärpa.